STIL

Håll stilen på sensommaren

Varma dagar och ljusa nätter byts ut mot svala kvällar, midsommarsillen ger plats åt kräftorna och de lediga dagarna närmar sig sitt slut. Sensommaren är här och vi guidar dig till hur du håller stilen vid alla tillfällen när sommar blir höst.

Håll stilen på sensommaren

 

På arbetet

För dig som redan börjat arbeta när sommar blir sensommar så vill man gärna ta med sig lite av semesterkänslan in på kontoret. Då gäller det att orientera sig i sin garderob för att hitta plaggen som även säkrar jobbstilen. För att nå en ledig, men uppklädd look föreslår vi att du tar fram en skjorta i ljusare toner som du matchar till ett par chinos eller ljusare 

jeans. Till det bär du en kavaj i linneblandning och gärna i en kontrasterande mörkare kulör. På fötterna ett snygga munkskor i svart.

Barba

Mikro-mönstrad Button-down Skjorta
2 499 kr

Corneliani

Smårutig Kavaj
8 999 kr

Mason's

Milano Extra Slim fit Chinos
1 499 kr

Tom Ford

Elkan Munkskor
12 199 kr

På kräftskivan

Kräftskivan är lite sensommarens midsommarafton, även om det inte finns något dedikerat datum för tillställningen. Precis som vid alla festligheter är det givetvis angiven klädkod som gäller, men om det inte finns någon specificerad så får man komponera sin egen tolkning. Om man känner sin värd eller värdinna så har man förhoppningsvis en aning vilken nivå som klädseln bör ligga på. För den mer avslappnade tillställningen så rekommenderar vi ett par stilrena jeans i japanskt selvedge från Tom Ford nertill och en snygg orange overshirt i manchester från Stone Island upptill. Till det ett par stilrena vita sneakers.

 

Orange manchesterskjorta från Stone Island

 

Mörka jeans från Tom Ford

 

T-shirt i romerskt print från Moschino

 

Stone Island

Manchester Overshirt
2 749 kr

Tom Ford

Slim Fit Jeans
7 399 kr

Moschino

Roman Print T-shirt
2 799 kr

Common Projects

Original Achilles Low Sneakers
3 499 kr

På weekend-resan

Även om sommaren börjar lida mot sitt slut och semesterdagarna kanske är förbrukade så kan vi varmt rekommendera en weekend-resa framåt sensommaren för att förlänga säsongen med varmare temperaturer. Det första man bör förse sig med är då självklart en weekendbag som både fungerar som kabinbagage likväl som en väska där du kan packa ner en extra tröja eller ett paraply för överraskande väder. För att slippa lita på hotellets strykjärnsflotta så packa med sköna pikéer. En långärmad fungerar dessutom perfekt för en finare middag. Ett par pennyloafers är perfekta på fötterna då de är lätta att ta på och av vilket är skönt när man reser. För att fullända outfiten krävs även en behaglig doft. Packa med den klassiska Acqua di Parma Colonia i smidig resestorlek. 

Tom Ford

Buckley Suede Tote
25 499 kr

John Smedley

Lanlay Stickad Pikétröja
1 999 kr

Bally

Mody Penny Loafers
3 599 kr

Acqua Di Parma

Colonia Travel Spray
935 kr