STIL

Våra favoriter: Jackorna att bära i vår

Nyligen chockades vi av +13 grader och strålande sol. Men lik förbannat kom regn, vind och rusk tillbaka. Och även om du redan tänker på varmare vårdagar, får du inte glömma att investera i en vårjacka. Här är fyra tunna alternativ att bära i växlande väderlek.

OK, visst, det är fortfarande skitkallt på kvällarna. Men snart kommer det vara, inte bara uthärdligt, utan till och med riktigt fint ute. Redan nu kan man dock vira in sig i lager-på-lager. På så sätt hanterar man den skiftande, och oförutsägbara, vårverkligheten på bästa sätt. Försök tänka på att se på kläder som produkter som skall hålla fler säsonger. Långsiktighet och funktionalitet är alltid A och O i byggandet av en bra garderob.

Den tunna dunjackan

 

 

Sportigt mode är högvilt i modedjungeln. En något tunnare dunjacka är en optimal vårjacka för män. Eftersom den andas bra men är vadderad med dun för att hålla värmen. Den är både vatten- och vindavstötande. Monclers orange dunjacka är utrustad med dubbel-zip. Använd den gärna något uppdragen och något neddragen. Möt dragkedjan från bägge håll, det gör intrycket ledigare.

Moncler

Lambot Kort Dunjacka 
7 999 kr

Duno

Inn Kort Dunjacka 
4 999 kr

Parajumpers

Last Minute Dunjacka 
3 999 kr

Moncler

Kofta med Dunfront 
7 499 kr

Skinnjackan: en odödlig vårklassiker

 

Tom Ford gör bland världens absolut bästa high end-produkter för män. Deras skinnjackor är ytterligare ett exempel på det. Du får märke, design och skinnkvalité vilket gör det till en bra investering för många år framåt. Att investera i en riktigt lyxig skinnjacka inför våren kommer löna sig - speciellt denna typ av design..

Tom Ford

Biker Skinnjacka 
47 999 kr

BOSS

Jagson Skinnjacka 
4 999 kr

Tom Ford

Kort Skinnjacka 
89 999 kr

Calvin Klein

Nappa Skinnjacka
6 499 kr

Jeansjackan

 

När det kommer till jeansjackor för män tycker vi om matiga kragar. Vi vill gärna se en krage som är markant. En krage som får en att tänka på 70-talet. Jeansjackan från Kenzo har även ett snyggt tryck på ryggen vilket vi gillar. Utöver det tycker vi om jeansjackor som är lite insydda i midjan för att den skall följa kroppens former bättre som den från Jeanerica. En jeansjacka blir verkligen bara snyggare med tiden.

Jeanerica

Kort Jeansjacka Blå 
1 999 kr

Dsquared2

Boxy Jeansjacka 
7 799 kr

Helmut Lang

Masc Trucker Jeansjacka
4 499 kr

Kenzo

Bamboo Tiger Jeansjacka
4 399 kr

Västen: den mångsidiga partnern

 

Vi vill att dunvästen ska vara tunn, men inte för tunn. Västen från Z Zegna är i perfekt storlek och den för tankarna åt en dressad klädstil vilket gör sig väldigt bra inför våren när du vill känna dig välklädd men inte uppklädd. Att kombinera den här västen med en kamelfärgad, eller marinblå rock är ruskigt snyggt. Det går också utmärkt att bära den under eller över en kavaj.

Duno

Under Dunväst 
2 499 kr

Z Zegna

Lightweight Dunväst 
4 999 kr

Parajumpers

Perfect Lätt Dunväst 
2 699 kr

Morris Heritage

Henry Kviltad Väst 
1 999 kr