STIL

Västen - sportig eller stilig?

Yttervästen är inte bara praktisk och funktionell. Det är också ett ruskigt elegant plagg, som dessutom fungerar kanon som windbreaker. Samtidigt är det ett av få plagg som är både sportigt och dressat betingat. Så hur bär du den bäst? Vi vill visa två alternativ - ett sportigt och ett stiligt.

Röd dunväst från Canada Goose

 

Dunvästen - ett sportigt alternativ

När kylan drar över landet gör man klokt i att drapera sig i lager-på-lager. Man gör klokt i att vaddera sig med värmande plagg. I många fall tycks vetskapen om hur man bäst gör det på ett snyggt sätt gått förlorad. Och om du i vanliga fall inte känner dig hemma i en dressad garderob är kommande stycke något för dig.

 

Canada Goose har länge tillverkat kvalitativa ytterplagg. Skapta för det nordliga, kalla vädret men med ett tydligt designtänk. Få klädmärken har en lika distinkt position, i den nischen, som dem har. I vårt exempel har vi valt att utgå från både en mössa och en dunväst från Canada Goose. Dessutom gillar vi de båda i en klar röd färg. Det är inte alls dumt att använda färg under de kyligare månaderna. Under den röda, sportiga dunvästen ser vi gärna att du bär något krämfärgat. Om vi får välja, bär vi en oversize-modell med raglanärm från Jil Sander.

 

Men om överkroppen är prydd med rött och krämvitt, vad skall man då bära till det? Vi föreslår såklart ett par svarta byxor till. Enkelt, självklart och jäkligt snyggt. Malmö-baserade Séfr har ända sedan examen från Central Saint Martins i London varit ett märke att ha ögonen på. Dessa byxor kommer i en lagom vid passform som kommer vila snyggt på ett par kängor. Och skall du köpa nya rekommenderar vi dig att kika in Bally. Det italienska lyxmärket har gjort världens bästa vinterkängor i många, många år.

Röd dunväst med vit fleece under

 

Mössa med boll från Canada Goose

 

Canada Goose

Freestyle Dunväst
 

Jil Sander

Zip Polo Sweatshirt
 

Séfr

Harvey Byxor
 

Canada Goose

Pom Toque Mössa
 

Den vändbara västen - Det stiliga förslaget

En stilig klädsel är inte på något sätt lika med en monokrom klädsel. Men elegans kräver eftertanke och precision. Detta förslag går i mörka toner, och det skall sägas: det är jäkligt schysst med en outfit som går ton-i-ton med sig självt. Det är välavvägt och smakfullt.

 

Börja med en mörkt marinblå ullväst. Om den röda Canada Goose-västen representerar sportig design, står Corneliani för italiensk lyx. Corneliani är det italienska kostymmärke man bör vända sig till för en dressad stil. Denna ytterväst är tillverkad för att klara av höst och vinter - både i Italien och Sverige. Eftersom materialet är utformat så att fibrerna stänger sig när det är kallt, och öppnar sig när det är varmt.

 

Under västen bär du både scarf och kavaj, också dem från Corneliani. När det blir kallare ute så är det viktigt att ha rätt skor. Inte bara för komfortens skull, utan också för att det ser dumt ut att tassa runt i sneakers hela tiden. Dessa Chelsea boots är från Canali och är våra favoriter inför denna säsong. Det är inte en slump att hela outfiten är italiensk, minus byxorna som är svenska. Eftersom både Italien och Sverige har ett otroligt textilarv.

Väst under kostymen

 

Dressad väst från Corneliani

 

Ullväst under kavajen

 

Corneliani

Vändbar Ullväst
 

Corneliani

Mikromönstrad Blazer
 

Neuw

Lou Slim Jeans
 

Corneliani

Fiskbensmönstrad Scarf