STIL

Säsongens fem snyggaste fodrade jackor

När det kommer till fodrade jackor är uttrycket "the bigger the better" en vanlig feltolkning. Inte sällan har vi själva lurats av den enorma bredden på en fodrad jacka och tagit för givet att storlek korrelerat med vädertålighet. Men faktum är att det inte är hela sanningen. Nedan har vi gjort våra val av vinterjackor baserat på säsongens viktigaste egenskaper: funktionalitet, värmehållning och stilriktighet - jackor som vi gärna sveper in oss i när vi närmar oss årets kallaste månader

 

 

Jackan som en gång associerats med amerikanska stridspiloter är idag en nyckelspelare i herrgarderoben och på senare år har bomberjackan tagit sig in på modearenan. Den ursprungliga designen bestående av muddar vid ärmslutet, halsen och midjan och ett orangefärgat inre, finns fortfarande att köpa, men har fått sällskap av betydligt fler tolkningar. Muddarna på jackan består dock och gör bomberjackan till ett topp-val när det kommer till vinterjacka eftersom de, tillsammans med en rejäl stoppning av dun, kommer kunna hålla dig varm den kommande perioden.

 

Monclers sammanslagning av bomber- och sherlingjacka är en stor favorit hos oss av den enkla anledningen att varumärket lyckats väldigt väl med att kombinera två av vinterns i särklass trendigaste jackor. Ytterligare en bomberjacka vi med självförtroende kan tänka oss bära i vinter är Peak Performance ljusblå som tagits fram med den brittiska gästdesignern Nigel Cabourn. Denna kollektion är den andra från Cabourn samt även den andra i ledet i Peak Performances historia och det råder inga tvivel om att han satt ribban högt för andra eventuella framtida gästspel.

 

Moncler

Plovan Bomberjacka 
29 999 kr

Parajumpers

Fire Bomberjacka 
4 999 kr

Peak Performance x Nigel Cabourn

Kviltad Kort Jacka
5 999 kr

Woolrich

Reverse Bomberjacka
4 199 kr

Den pålitliga klassikern

 

Få saker får oss att känna oss tryggare än att veta att även vinterns allra kallaste dagar är räddade. För dessa dagar vill vi mena att tåligast vinner. Det är iallafall ett motto som vi gärna instämmer på - inte minst för att det tillåter oss bära vinterjackornas kanske mest tidlösa, klassiska och resistenta jacka. Vi talar givetvis om en jacka från Canada Goose och Canada Goose Black Label som har tillverkat jackor sedan 1957 och kan vid detta laget konsten om “kläder efter väder”. Varumärkets dunjackor kommer i flera modeller men har egenskaperna att vara vind- och vattentäta gemensamt. Med rötter i den kanadensiska staden Toronto vet Canada Goose ett och annat om temperaturer långt under noll och hur de bäst bör tacklas...

Canada Goose Black Label

Macculloch Parka
11 999 kr

Canada Goose

Expedition Parka Dunjacka 
10 299 kr

Canada Goose Black Label

Maitland Parka
8 099 kr

Canada Goose

Chateau Parka Dunjacka 
9 499 kr

Funktionellt dressad i UBR

 

Norska UBR är passande nog för säsongen ett av Man of a kind's senaste tillskott till varumärken. Med en vision om att skapa den perfekta jackan för det skandinaviska klimatet önskade varumärket samtidigt att förkroppsliga visionen i en stilren och lätt design. Med inspiration hämtad från exklusiva bilar och innovativ teknologi skapades en modern teknisk jacka, denna tillverkad i ett superlätt material och fordrad med Primaloft. Rocken från UBR kan vi se oss själva bära dagligen den kommande årstiden eftersom den med marginal lever upp till samtliga av vinterjackornas tre viktigaste egenskaper.

UBR

Regulator Coat 2 Savile 
5 999 kr

UBR

Regulator Parka 2
6 999 kr

UBR

Regulator Coat 2
4 999 kr

UBR

Regulator Parka 2
6 999 kr

Den tunna dunjackan/västen

 

 

Känslan av att svepa in sig i dun är nästintill ovärderlig. Men till vintern värdesätter vi också rocken så till den grad att vi gärna bär den dagligdags. Och även om många rockar lyckas hålla dig varm även de kallaste av dagar finns ett knep som tillåter dig bära rock samtidigt som du närmast kroppen sveper dig i dun. Mer win-win än så blir det inte! Vi pratar givetvis om den tunna dunjackan eller dunvästen som bärs under rocken. Sedan vi själva investerade i en sådan har vi inte kunnat leva utan den.

BOSS

Vei Kviltad Väst
3 299 kr

BOSS

Juber 3D Dunjacka 
5 499 kr

Barbour

Impeller Lätt Dunväst 
1 499 kr

Canada Goose

Brookvale Dunjacka 
4 899 kr

Gränslös elegans från Duno

 

 

Ytterligare en nykomling bland Man of a kind´s noggrant utvalda varumärken är den Italienska ytterplaggstillverkaren Duno. Varumärket står för en gränslös värld där designen influeras av storstad och elegans. Denna vision har mynnat ut i grymma jackor präglade av funktionalitet, fantastisk kvalité och en hög stilgrad. Och en sak har de lyckats med - vi möter gärna världen i denna avskalat eleganta tillika värmande dunjacka. 

Duno

Frost Dunparkas 
9 999 kr

Duno

Shield Dunjacka 
6 999 kr

Duno

Frost Dunparkas 
9 999 kr

Duno

Code Dunparkas 
9 999 kr