Kostymbyxor

Dressade byxor för en klassisk stil
Dressade byxor är ett klassiskt plagg som lyfter helhetsintrycket och ger dig en stilren look. De finns i många olika varianter. Vanligast är klassiska kostymbyxor med raka ben, dock så har även byxor med smalare ben blivit mycket populärt.

Hitta din personliga stil
Då dressade byxor är ett klassiskt plagg som oftast används ihop med kavaj kan det vara svårt att matcha dom med något annat. Däremot så är det nu för tiden vanligt att bära kostymbyxor utan kavaj. De bärs istället med stickade tröjor eller skjorta och cardigan. Man kan också matcha raka kostymbyxor ihop med en T-shirtför en 50-tals teddy inspirerad stil. Då kan man även bära en skinnjacka över för en chic touch. Är man trött på svart så finns det snygga gråa kostymbyxor som lätt matchas ihop med alla färger. Vill man ändå hålla det mörkt kan man köra på blå kostymbyxor. Då får man den traditionella stilen men med med ett modernt avbrott.

Stilig klassiker
Lyfter helhetsintrycket
Massvis med varianter
Passar alla stilar
Håller länge

Raka eller smala ben
Ibland kan det vara svårt att veta vilken passform man ska köra på när det kommer till dressade byxor. Det finns både raka och smala ben att välja mellan. Raka ben ger ett väldigt klassiskt intryck, medans smalare ben ser väldigt modernt och chict ut. Kostymbyxor längd är något annat som kan vara knepigt, däremot så finns nästan alla kostymbyxor i olika längder. Skulle de vara för långa är de lätta att lägga upp. Detta gäller också om de skulle vara lite korta, då de flesta byxor har ett slag på insidan av benen som kan läggas ner lite.

Kemtvätt eller ångtvätt
När det kommer till skötsel av dressade byxor så beror det ofta på vilket material de är gjorda i. Då är det bra att ta en titt på vad som står i byxans tvättråd. Många kostymbyxor är gjorda i ull, bomull och linne, och måste då kemtvättas. Blekningsmedel ska inte användas, och de kan inte heller torktumlas. Ett tips om man inte har tid för kemtvätt är att hänga dom i badrummet när man duschar för en ångtvätt.

Dressade byxor för modemedvetna
Dressade byxor är något som bör finnas i varje garderob. De är ett klassiskt plagg som aldrig går ur tiden. Hitta din egen stil med raka eller smala ben. Matcha med stickade tröjor på vintern, eller en slimmad T-shirt på sommaren.