Duffel

Duffel för män med sinne för mode
Duffel är en klassiker bland ytterrockar. Den lyckas kombinera elegans med funktionalitet på ett sätt som få andra ytterplagg klarar. Duffeln som ytterrock av ylle klarar att hålla stånd även i riktigt kyligt väder.

En ytterrock för alla slags sammanhang
Duffel är den enda klassiska ytterrocken som är prydd med kapuschong och en av de få som passar både i formella och helt informella sammanhang. Bland ytterkläder ligger duffeln högt upp på stillistan, eftersom den kombinerar bra kvalitet med snygg design. Idag finns plagget både som duffel jacka och som klassisk lång duffel, med karakteristisk duffelknäppning och kapuschong som igenkänningstecken. Den typiska duffelknäppningen består av slingor som löper tvärs över bröstet och fästs med hjälp av tjocka pinnar av horn eller trä. Duffeln förknippas gärna med engelsk och fransk populärkultur, men har egentligen stor spridning i alla samhällsskikt. Plagget har funnits länge och fått sitt namn av det särskilda slags ylletyg som det ursprungligen tillverkades av.

Alltid i trend
Hög kvalitet och snygg linje
Stilriktig i många sammanhang
Tidlös klassiker
Håller länge
Kapuschong och knäppning
En klassisk duffel är beige till färgen, men idag finns det naturligtvis alla möjliga färger att välja på. Gråa och svarta nyanser är mest uppskattade, men duffeln förekommer även i t.ex. gult och rött. Viktigt med duffeln är att detaljerna stämmer, och då är det kapuschong och knäppning det handlar om. Kapuschongen ska vara så pass stor, att den verkligen kan användas till att dra upp om huvudet om så behövs. Vad gäller duffelknappar så ska det vara en slinga av valfritt material som hakas i runt en bred pinne helst av horn eller trä. Längden är alltså inte så viktig, medan kapuschong och knäppning betyder allt för om duffelrocken förtjänar namnet eller ej.

Handtvätt att föredra
En duffel kan hålla i åratal om den sköts på rätt sätt. Är den gjord av tjockt, tätt ylletyg så är det kemtvätt som gäller, men om den har en lätt, snarare stickad karaktär så är handtvätt den rätta metoden. Tänk på att inte använda blekningsmedel och att inte stryka för varmt.

Duffel för tidlös klädsel
En duffel är en tidlös ytterrock som alltid är i trend. Den håller sig kvar i toppen på listan över omtyckta klädesplagg år efter år, men så håller den ju också formen år efter år. Duffeln är en investering som lönar sig.