Parkas

Parkas, ett älskat ytterplagg


Parkas är ett ytterplagg som kan användas både vinter, vår, höst och sommar. Vinterparkas är fodrade för att hålla värmen medan en ofodrad variant är ett perfekt plagg för mellansäsongerna.

En riktig garderobshjälte


Även om man älskar mode och trender så finns det vissa klassiker som aldrig går ur tiden. Parkasen är fortfarande ett av våra mest älskade ytterplagg och det är inte svårt att förstå varför - en snygg parkas är en riktig garderobshjälte. En dunparkas eller en parkas med pälskrage håller dig varm under kalla och ruggiga vinterdagar medan en tunn parkas i tyg är perfekt för de varmare årstiderna. För lite kyligare höst- och vårdagar skapar du enkelt en snygg lager-på-lager stil genom att kombinera med skjortaoch stickad tröja eller kofta. Parkasjackor finns i många olika varianter och när du hittar den som är rätt för dig kommer du att ha en trogen följeslagare i många år framöver.

Finns varianter för alla årstider
En hörnsten i garderoben
Perfekt för för mellansäsongerna
Kan varieras i det oändliga
Klassiskt ytterplagg

Hitta din kombination


En parkas är ett perfekt basplagg i vardagsgarderoben som går att matcha med det mesta. Det finns många olika varianter och beroende av tyg och modell kan den ha olika funktioner och uttryck. En ofodrad tygparkas med huva bärs med fördel tillsammans med jeans, t-shirt och sneakers för en snygg vardagsstil, perfekt för parkhäng under de ljusare delarna av året. En knälång jacka är dessutom ett smart plagg för dig som använder kostym men inte vill känna dig alltför dressad i jobbsammanhang. Om du vill ha en mer sportig känsla finns olika varianter i funktionsmaterial och mer minimalistisk design. Att välja klassiska färger som svart, brunt, grått, mossgrönt och mörkblått optimerar matchningsmöjligheterna.

Följ tvättråden noga


För att din nya parkas ska hålla så länge som möjligt så är det viktigt att du följer de individuella tvätt- och skötselråd som finns för varje plagg. Använd alltid bra galgar så att plagget håller formen och kom ihåg att med en bra klädborste och vädring slipper du tvätta i onödan.

En parkas är en bra investering


Om du letar efter ett klassiskt ytterplagg som alltid kommer att kännas trendriktigt och där kombinationsmöjligheterna är näst intill oändliga så kommer du att hitta det du söker i en parkas. Hitta rätt och ni kommer att följas åt för livet.