Trenchcoats

Trenchcoats

Trenchcoat herr – Det stilsäkra valet


Trenchcoat är en av de mest stilsäkra och snygga rockar som du kan bära, det är ett klassiskt plagg som ofta glimmar förbi på film och i modetidningarna. Den är uppskattad för sin goda passform och sin smakfulla design med raka och rena linjer som hänger lätt längs med kroppen. Det är även ett tacksamt plagg som är lätt att matcha med övrig klädsel som exempelvis byxor och olika kavajer. Tack vare den tidlösa och eleganta designen som ger ett stilrent och representativt uttryck tillsammans med noggrant utvalda detaljer har trenchcoaten blivit ett omåttligt populärt och omtyckt plagg. Det är en klassisk rock som aldrig tycks bli otrendig och ofta bärs av både kungligheter, kändisar och modekännare.

Trenchcoat är en perfekt herrjacka


Under trenchcoaten kan du med fördel använda värmande tröjor på de tidiga vår och sena höstdagarna, på det sättet kan du förlänga trenchcoatsäsongen och bära din snygga rock lite längre. Det kan även vara skönt att ha ett par bekväma handskar som ger lite extra värme, svarta skinnhandskar är alltid ett stilsäkert alternativ. Andra plagg som du kan bära tillsammans med din rock och som livar upp stilen lite extra är olika halsdukar & scarves. När sedan sommaren är i antågande kan du ha dina snygga t-shirts och sommarfräscha skjortor direkt under din trenchcoat när du går ut. Det är ett svalt och härligt plagg som är snyggt att bära till det mesta, och har du väl skaffat en trenchcoat kommer du vilja ha fler.

Var trendig med en svart trenchcoat eller grön trenchcoat


Den klassiska trenchcoaten var från början helfärgad i antingen beige eller svart och de färgerna är fortfarande mycket populära att bära. En förklaring till att den svarta trenchcoaten och den beige trenchcoaten fortfarande är så omtyckta är för att de är enkla att matcha tillsammans med andra plagg, som exempelvis färgade pikétröjor eller olika grå och blå kostymer.
Om du är ute efter en trenchcoat som väcker lite extra uppmärksamhet kan du välja mellan ljusa och vita varianter. Den vita trenchcoaten utstrålar renhet och status och är lätt att bära snyggt, den passar dessutom bra till många basplagg i den manliga garderoben. Men om du är ute efter lite mer färg är den olivgröna trenchcoaten ett bra val, den olivgröna nyansen är lite dov och utstrålar lugn och trygghet.

Trenchcoatens historia - från regnrock till trenchcoat


Ett annat namn för Trenchcoat är skyttegravsrock och skvallrar om rockens ursprung och historia. Från första början utformades trenchcoaten för att vara en vattenavvisande regnrock, tänkt att användas i krig. Under år 1878 uppfann Thomas Burberry den vattenavvisande textilen gabardin, upptäckten ledde till att han några år senare under 1901-talet skapade en regnrock som vi idag kallar för trenchcoat. Han designade i första hand regnrocken för de brittiska arméofficerarna vid det brittiska försvarsdepartementet. Rocken användes sedan av både brittiska och franska soldater under första världskriget. Det var ett praktiskt plagg som höll dem torra i de leriga skyttegravarna och det var här som regnrocken fick namnet trenchcoat. När andra världskriget startade bar arméer från de flesta länder den vattenavstötande trenchcoaten i fält. Senare började även vanliga arbetare att bära plagget och använda det i sin vardag på väg till och från arbetet. Trenchcoaten designades varsamt om med tiden och började tillverkas i andra modeller och i andra färger än de klassiska beigea eller svarta varianterna.