Kavajer

Kavajer för modemedvetna män
Kavajer är något som bör finnas i varje modemedveten persons garderob. En herrkavaj finns i så många olika typer av material och utföranden att det finns en stil för alla.

Hitta din personliga favorit
En kavaj var från början tänkt som ett vardags- eller arbetsplagg men blev till slut ett finplagg. Idag finns alla stilar från enklare vardagskavaj till klassisk hel kostym av snyggare snitt. En kavaj skapar ett sammanhängande helhetsintryck och förstärker din personliga stil på ett mycket konkret vis. Den vanligaste typen är en klassisk ullkavaj, men kavajer idag finns i alla material och färger. Vill du inte köpa en hel kostym kan en blazer, även kallad udda kavaj, vara ett bra köp då det är en kavaj som inte ingår i en kostym. En snygg sommarkavaj är ett utmärkt alternativ till sommarjacka men gör dig betydligt snyggare och ger ett mer genomtänkt intryck.

Lyfter helhetsintrycket
Varieras i det oändliga
Värmer lagom på sommarkvällar
Ett måste för modemedvetna
Kan hålla en livstid

Enkelknäppt eller dubbelknäppt
Kavajer finns i flera modeller. Oftast har kavajen en eller två slitsar i ryggslutet, benämnda som sprund, som finns för att kavajen ska röra sig bättre mot kroppen. Det finns enkel eller dubbel knäppning, trubbiga eller spetsiga slag och olika antal fickor, dock vanligen tre. Du kan matcha med det som passar dig, exempelvis skjorta, t-shirt, finstickad tröja eller rentav väst. Kavajens storlek utgår från bröstmåttet och för varje gång du går upp en storlek blir kavajen större och längre. En perfekt kavajstorlek är en kavaj som inte är för lång, varken i ärm eller kropp, och som passar dina axlar. En kavaj bör inte bubbla eller vecka sig, utan rätt storlek bör sitta som en smäck.

Klädborste, ånga och bra galgar
Ångtvätt är bästa tvätten för en kavaj, antingen genom maskin eller genom att hänga den i badrummet när du duschar (gärna i 15-20 minuter). Kemtvätt är en slitsam procedur för kavajer. Är din kavaj limmad kan det även lossna vid kemtvätt och göra plagget bubbligt. Använd ofta en klädborste av god kvalité och se till att använda ordentliga galgar.

Kavajer för varje tillfälle
Kavajer är lättskötta, snygga och ger ett genomtänkt helhetsintryck till användaren. En kavaj av god kvalité kan vid god skötsel hålla en livstid. Oavsett din personliga stil, finns stort antal färger och material vilket gör att alla kan hitta sin perfekta kavaj!