Kostymer

Kostymer kommer till användning!
En hel kostym med kavaj och byxa är mer eller mindre obligatorisk i lite mer formella sammanhang. Med ett par kostymer i garderoben är du alltid redo för fest.

Kostym - en bra investering
Det finns idag ett stort utbud av kostymer i alla prisklasser. En svart kostym är det mest användbara valet, men vi vill slå ett slag för en tunn linnekostym som är sval sommarelegans och ett plagg där några skrynklor faktiskt bidrar till charmen. En rutig kostym är modernt och ger ett kaxigt personligt uttryck. Till skillnad från smoking kan kostymen användas som ett mer avslappnat plagg. Då du kan använda delarna var för sig, och kombinera dem på många olika sätt passar den även i många olika situationer. Du kan använda överdelen tillsammans med en t-shirtteller skjorta, byxorna med bälteeller hängslen. Detta är ett plagg som gjort för att passa alla smaker och för de flesta tillställningar.

Kostymer signalerar välvårdad elegans
Ofta väldigt hållbara
Finns från budgetmodell till skräddarsytt
Välj material efter årstid
Blir inte omoderna

Experimentera med mönster och snitt
Något man ska tänka på när det gäller kostymer är att de kan vara gjorda i flera olika material. Ull är det vanligaste, när vi talar om finare modeller. Ull kan ha olika täthet och komma från olika djur. Det påverka priset på kostymen men också dess hållbarhet. Utbudet av olika färger och mönster är gigantiskt, den som låter sy upp en kostym kan få en som är helt unik. När det gäller snitt är kavajens slag något som man snabbt lägger märke till. Sprundet (slitsen eller slitsarna) baktill har stor betydelse för kavajens passform.

Låt proffs tvätta din kavaj
Kostymer kan man i regel bära ganska mycket innan man behöver tvätta dem. Att hänga ut dem på vädring då och då kan räcka ganska långt. När det väl är dags för en ordentlig uppfräschning ska man lämna in dem på kemtvätt, särskilt ull är ett material som är känsligt och som lätt krymper om man försöker tvätta på egen hand. Ljusa plagg kan behöva tvättas lite oftare eftersom missfärgningar syns tydligare.

Kostymer signalerar klass
Kostymer är roliga att äga och inget hindrar dig från att använda byxa och kavaj separat. Det gör att användningsområdet är väldigt stort, man kan gott kosta på sig att ha flera i garderoben. Även om du inte köper skräddarsytt kan en kostym modifieras, så att den passar perfekt.