Formella

Formella skjortor är alltid rätt
Formella skjortorFormella skjortor är aningen striktare i sitt utförande än de informella varianterna. En vit skjorta funkar för alla tillfällen, men väljer du en formell skjorta kan du variera den i färg och mönster och ändå vara helt rätt klädd.

Vad är en formell skjorta?
Kännetecknande för formella skjortor är att de har ett solitt bröst utan bröstficka, har dubbelmanschett längst ut på ärmen och krage med utdragbara kragplattor. Det du ska tänka på när du väljer är skjorta passform och skjorta storlek, passar en slim fit skjorta din kroppstyp eller bör du välja en lösare variant? Till klassikerna hör vit, ljusblå och svart skjorta. Tack vare skjortans formella utformning fungerar det att välja mönster och färg enligt egen stil och smak och fortfarande vara helt rätt klädd. Medan en informell skjorta gör sig bra lite skrynklig och pösig kommer den formella skjortan till sin rätt väl struken. Vi erbjuder skjortor för alla stilar, välkommen att hitta din personliga favorit i vårt sortiment.

Finns för alla kroppstyper
Med eller utan kavaj
Stärkt krage
Dubbelmanschett på ärmen
Solitt bröst utan bröstficka

Vilken modell passar dig?
Du hittar formella skjortor i många olika modeller, snitt och material. Just den här skjorttypen ska sitta bra på kroppen och inte vara för pösig, välj mellan slim fit eller regular passform. Knäpp ärmarna med dubbelmanschetterna och skjortans stärkta skjortkrage ska knäppas ända upp i halsen. Fundera på om du föredrar stretch eller styvare material som till exempel linne. Du kan också välja mellan helmönstrat, mönstrat eller enfärgat. Här på manofakind.se erbjuder vi personlig stilservice, välkommen att kontakta oss för personliga tips om allt från färg och passform till stil.

Ta hand om din skjorta
Tar du hand om dina formella skjortor på ett bra sätt håller de sig fina nästan hur länge som helst. Läs alltid skötselråden noga, beroende på materialet på skjortan kräver den anpassad temperatur i tvätten. Bomullsskjortor kan tvättas i 60 grader på skontvätt medan siden och ull med fördel tvättas i kallt eller ljummet vatten. Centrifugera eller stärk aldrig skjortor, låt dem dropptorka på en galge och stryk innan de torkat helt.

Formella skjortor är helrätt
En väl genomtänkt garderob innehåller minst tre par formella skjortor. En vit, en mörk och en mönstrad. Den formella skjortan funkar lika bra till ett par jeans som under kavajen. Kom ihåg att alltid bära skjortan välstruken och helt knäppt.