Farfarströjor

Tidlösa farfarströjor är alltid rätt
Tidlösa farfarströjor passar lika bra när man vill vara uppklädd som när man har en dag hemma. Traditionellt användes dessa tröjor som underplagg och då var det en farfarströja ull som användes mest. Idag finns tröjorna i flera olika material.

En dag hemma eller på kontoret
Farfarströjor är ofta tillverkade av mjuka och sköna material vilket gör att man alltid är bekväm i detta plagg. Det är en kraglös tröja som vanligtvis har tre eller fyra knappar i halsen som bidrar till dess klassiska utseende. En långärmad farfarströja passar perfekt ihop med ett par jeans eller ett par chinos, medan en kortärmad farfarströja är skön att bära under sommaren tillsammans med shorts eller tunnare byxor. För kontoret är det stiligt att bära en farfarströja under kavaj. Det är mer avslappnat än att bära skjorta men ger ändå rätt känsla av professionalism. Många gånger är en farfarströja ribbad. Ribbstickade plagg är både tidlösa till utseendet och mycket bekväma att bära.

Bär lager-på-lager
För en avkopplande dag hemma
Under kavajen för kontoret
Ett klassiskt plagg
Välj kortärmad eller långärmad

Bomull eller ull
Den klassiska farfarströjan har muddar i ärmarna och är ribbstickad. Farfarströjor är utmärkta basplagg eftersom det går att kombinera dem med många andra plagg. Passformen är ofta slimmad och den kan användas både för sig själv eller som ett underplagg. När du köper en farfarströja online kan du välja mellan många olika material. Om du ska använda den för sig själv kan det vara skönt att bära en som är stickad i tunnare ull, men om du använder den under sommaren eller tillsammans med något annat plagg kan en bomullsvariant passa bra.

En lättskött tröja
Farfarströjor är enkla att sköta om och de flesta kan tvättas i tvättmaskin i 30-40 grader. Tröjor som är tillverkade av bomull eller bomullsmix kan för det mesta torktumlas. Om din tröja är tillverkad av ull bör du inte torktumla den och vissa plagg kan man även behöva tvätta för hand istället för i maskin. Tänk på att ullplagg inte behöver tvättas särskilt ofta om man vädrar dem regelbundet. Följ alltid tvättanvisningarna på plagget så håller sig tröjan fin länge.

Farfarströjor är aldrig fel
Det är aldrig fel med farfarströjor och många anser att detta är ett basplagg som är ett måste att ha i garderoben. Detta klassiska plagg passar lika bra på kontoret som hemma i soffan under en ledig dag. Kombinera med andra plagg eller bär den för sig själv.