Västar

Inga produkter tillgängliga.

Västar

Västar i olika utföranden
Västar har alltid figurerat i herrmodet, både klassiska och moderna modeller. De vanligaste väst herr modellerna är kostymvästen, slipovern och den stickade varianten. Med en väst är du alltid trendig och elegant.

Vilken väst passar dig bäst?
Västar är ett inslag som kommer och går i modet, men för den stilmedvetne är västen ett självklart och bestående inslag i garderoben. Som en del av en hel kostym har du en matchande kostymväst. Den väljer du noggrant för att få en bra passform och längd. En ärmlös slipover bär du antingen som väst under kavaj eller utan kavaj över skjorta. Stickade varianter av väst ull eller merinoull är stiliga och värmande, bärs i en avslappnad outfit och gör övergången mellan skjorta och byxa mjuk. Du kan med fördel bära slips till väst, men även sidenhalsduk eller snusnäsduk i bröstfickan utgör en snygg accessoar. En mönstrad väst under kavajen låter dig variera dina klädkombinationer.

Lyfter kostymen
Med eller utan knäppning
Stickad för avslappnad stil
Med slips, scarf eller näsduk
Med eller utan kavaj
Olika modeller för olika tillfällen
Västar kan bäras som en del av kostymen, men du kan även ha väst utan kavaj. Hitta dina personliga mönster och färger i sortimentet och matcha västen med jeans eller chinos och en blazer. De stickade varianterna ger ett klätt och stiligt intryck, men tänk på att de värmer bra så anpassa efter årstid. Lämplig längd på väst eller slipover är så att skjortan inte syns i glappet mellan väst och byxa. Inte heller bältspännet ska synas om du har ett sådant, hängslen är att rekommendera när du bär väst.

Tvätt och skötsel
Läs alltid tvättråden för det specifika plagget som ska tvättas. Västar i ull tvättas på ylle- eller handtvättprogram i max 30 grader, finns inget av de programmen rekommenderas handtvätt. Tvätta med milt, gärna flytande tvättmedel. Låt plagget torka liggandes på torr handduk, undvik att lyfta upp blöta ullplagg. Kostymvästen ska oftast kemtvättas, men är olyckan framme kan det fungera att tvätta med flytande diskmedel i ljummet vatten för att få bort fettfläckar och liknande.

Västar för alla
Välj västar som passar din stil och dina behov. Variera västarnas material, färg och mönster för att sätta ihop dina personliga favoritkombinationer. Lyft kostymen med en stilig kostymväst eller lyxa till skjortan och jeansen med en väst och en matchande sidenhalsduk.