Parfym

Parfym för män


Med rätt doft kompletterar du ditt klädval och ger ett komplett helhetsintryck som förhoppningsvis håller länge. På vår doftavdelning har vi handplockat parfymer från några av världens främsta varumärken och om du vill lära dig mer om parfymer är du mer än välkommen att läsa vår doftguide.

Parfym herr – Olika koncentrationer


Det finns flera olika typer av koncentrationer på parfymer. Vilken koncentration som lämpar sig bäst för just dig beror på vad du har för smak, när du ska använda parfymen och vilket intryck du vill ge. Eau de Parfume har den högsta parfymkoncentrationen och håller allra längst där man räknar med ett resultat i upp till 6 timmar. Dessa typer av parfymer passar bra som kvällsparfym när parfymen gärna får ge ett starkare intryck. Eau de Toilette är något lättare än en EdP, men håller fortfarande i flera timmar vilket gör att den ofta lämpar sig bra som en vardagsparfym. Eau de Cologne är den lättaste parfymen med lägst doftkoncentration som håller i någon timme.

Herrparfym & Killparfym – Hitta din doft hos oss


I vårt sortiment med parfymer finns något för alla åldrar. Vi har ett brett utbud av herrparfymer och killparfymer där det finns dofter för varje smak och tillfälle. Oavsett om du vill ha en lättare vardagsparfym eller en tyngre kvällsparfym finner du det i vårt sortiment. Våra parfymer kommer från välkända varumärken som Acqua di Parma, Versace och Dolce & Gabbana. Dofterna sträcker sig från fräscha till kryddigare dofter där du garanterat hittar doft i din smak.

Herrdofter och dess noter


Doftupplevelsen består av en sammansättning av tre olika noter – toppnoter, hjärtnoter och basnoter. Första intrycket görs av toppnoterna, då det är den första doften du känner när du kommer i kontakt med parfymen. När doften av toppnoterna avtar känner du parfymens hjärtnoter, vilket även är de noterna som skapar parfymens karaktär. Basnoterna är de doftnoterna som framträder när hjärtnoterna lagt sig och brukar vara av ett tyngre slag, ofta i lite träigare dofter. De tre noterna skapar tillsammans en ljuvlig doftupplevelse och gör varje parfym unik.