After Shave

After shave efter rakning för bästa resultat


After shave, eller rakvatten som det också kallas är en viktig produkt att använda precis efter rakning eftersom din hy då har utsatts för slitage och är extra känslig. After shave är en skyddande och renande produkt som stoppar inflammationer och motverkar utslag och röda prickar. Den ger också en fräsch känsla och gör så att du doftar ljuvligt. Hos oss hittar du ett brett utbud av after shave från de största och mest kända varumärkena på marknaden, där du garanterat finner en som faller dig i smaken. Låt dig överraskas av deras kvalité och hållbarhet och utforska de olika dofterna som finns att välja mellan för att hitta just din favorit.

Rakvatten ger en doft av välbehag sedan 1900-talet


Rakvatten är det svenska ordet för after shave. Redan under 1800-talet började män att använda parfym i skägg och hår för att sprida doft och välbehag till omgivningen. Men när skägget så småningom blev omodernt under tidigt 1900-tal stod männen parfymlösa. Att använda doft någon annan stans än till skägg och hårvård ansågs avvikande. Räddningen för alla män som under den här tidsperioden längtade efter att dofta gott kom med rakvattnet. I en reklam från tidigt 1900-tal framställs rakvatten som det nya njutningsmedlet för herrar.

Rena din hy med after shave


Att uppleva irriterad hud efter rakning är tyvärr ett vanligt förekommande problem, då hyn i ansiktet är extra känslig och lätt kan skadas vid rakning. Det kan leda till att hårsäckarna blir inflammerade och att det uppstår klåda och röda prickar, men det finns effektiva sätt att undvika att drabbas. Om du använder en after shave efter att du rakat dig hjälper du din hy att återhämta sig och reparera skadorna. After shaven har en rinnande konsistens och är en vätska som verkar renande för din nyrakade hy, den förhindrar också att din hy upplevs som öm och irriterad. I after shave eller rakvattnen finns ett innehåll av alkohol som förhindra inflammationer, rakfinnar och andra utslag. After shave tränger in i hudens hårsäckar och stoppar alltså inflammationer innan de har uppstått, vilket gör att du aldrig behöver oroa dig för att drabbas av en irriterad hud efter rakning. Den återfuktar även huden och hindrar uttorkning. För en extra fräsch känsla och finish är after shave produkterna tillspetsade med maskulina och manliga dofter. Välj bland olika after shaves eller rakvatten som luktar gott.

After shave balm är extra vårdande efter rakning


After shave balm är något alldeles extra för din nyrakade hud som både vårdar, återfuktar och mjukar upp. Skillnaden mellan en after shave och after shave balm är att den förstnämnda verkar mycket mer lugnande och återhämtande för din hud. Den har även mycket vårdande egenskaper och innehåller ofta både antioxidanter och vitaminer. Den hjälper helt enkelt huden att återhämta och återfukta sig på djupet vilket gör den till en perfekt kräm att använda efter rakning. Men du kan även använda din after shave balm till vardags om huden känns torr. I vårt sortiment finner du både parfymerade och oparfymerade after shave balm, där du kan välja vad som faller dig i smaken.