Derbys

Derbies för ledig elegans
Derbies är en klassisk sko som har kvalat in i skovärlden som en av de tidlösa modellerna. Derby mockaskor passar utmärkt till informella sammanhang i vardagslag där elegans känns rätt.

En sko som funnits länge
En gång i tiden var Derbies skor avsedda för sport- och fritidsaktiviteter, och de är fortfarande ansedda som relativt informella. I formella sammanhang kan derbyskor till kostym vara det rätta valet, då dessa klassiska skor faktiskt passar perfekt i just den kombinationen. Nu är lyckligtvis inte kraven på en viss sorts klädsel till en viss sko så strikta längre, utan herrskor av det här slaget kan med framgång bäras även till middagar, kulturevenemang och söndagspromenader. Derbyskor har funnits sedan början av 1800-talet och kommer tack vare sin tidlösa stil att finnas ett bra tag till. Kännetecknande för den här typen av sko är den öppna snörningen vilken sitter fast i två flikar som är fastsydda längs skons sidor.

Elegant och sportig
Snörning som passar många fötter
Rätt i många sammanhang
Stilsäkert val
En tidlös klassiker

Klassisk herrsko i ropet
Derbies är mer inne än någonsin. Särskilt omtyckta är de i mocka, i bruna eller grå färgnyanser. Med lädersula och snygg söm är derbyskon en oerhört elegant och samtidigt sportig modell som är rätt val för en mängd olika sammanhang. Just de här egenskaperna har gjort att Derby blivit en inspirationskälla till andra slags herrskor av klassiskt snitt. I takt med att lusten efter elegans och stil stiger har Derbyskon idag blivit populär bland en större del av befolkningen än den varit på många år. När efterfrågan är stor är det skönt att veta att det går utmärkt att beställa skor på nätet. Medlemmar får fria returer och en snabb leverans på mellan en och fyra dagar garanteras alltid.

Skötsel av skor tillverkade av mocka
Derbies finns i både läder och mocka. De som är tillverkade i mocka kräver daglig skötsel för att hållas riktigt snygga. Det handlar framför allt om att borsta av smutspartiklar med en mjuk borste. Om partiklarna sitter hårt kan det vara idé att hålla skon över kokande vatten så att ångan luckrar upp mockan och smutsen kan tas bort.

Derbies går aldrig ur tiden
Derbies går inte ur tiden och är av den anledningen en av de bästa investeringar som kan göras när det gäller skor. Att de dessutom är bekväma och oerhört snygga ökar bara på motivationen att sälla sig till de som anser Derby vara en enastående skomodell.