Munkskor

Inga produkter tillgängliga.

Munkskor

Munkskor är stilrena och personliga
Munkskor fästs med spännen på sidan av skon. Med ett par svarta munkskor får du det bästa av två världar, den stilrena designen ger skon en elegant och formell look medan spännet gör skon unik och personlig.

En sko - många möjligheter
Munkskor hör till gruppen finskor och i formalitetsgrad ligger de under oxfordskon men högre än derbyn. Med den här typen av sko beror det dock mycket på hur du stylar dem. Deras mångsidighet har fått dem att öka kraftigt i popularitet de senaste åren. Du kan bära munkskor till kostym om du väljer ett par mörka skor i svart eller brunt. Det finns även munkskor i mocka som passar bra till jeans. Genom att rulla upp byxorna får du en snygg retrostil. Bär färgglada strumpor om du känner dig extra modig. Munkskor för herrar har också vuxit i popularitet tack vare att de är populära hos bloggare och instagram modeller.
•Stängs enkelt utan snörning
•Väldigt mångsidiga
•Passar formella och icke-formella tillfällen
•Kan bäras med jeans
•Populära på instagram

Välj rätt spännen och material
Munkskor differentieras främst på spännena, hur ser de ut och hur många det är. Den mest formella typen av munksko har ett spänne. Eftersom att den här typen av skor utan snörning är den mest traditionella är den också mest tidlös och elegant. Två spännen ger en något ledigare och modernare look. Skorna görs i läder och mocka. Mocka ger en perfekt blandning mellan ledigt och formellt som ser mycket modern ut. Läderskon är något mer mångsidig och formell. Utöver det kan skorna utsmyckas på olika sätt. De har ofta en cap toe och i vissa fall har de broguemönster.

Borstar, skoträd, spray och skokräm
Munkskor i läder bör borstas och det är även viktigt att använda skokräm. När de gäller skor i mocka är det allra viktigaste att borsta dem regelbundet med en specialanpassad borste. Förvara gärna dina mockaskor i en skopåse om de inte används på ett tag. Mockaskor bör även sprayas för att klara väder och vind bättre. Undvik mockaskor helt om det regnar eller snöar kraftigt. För både läder- och mocka skor rekommenderar vi att du använder ett skoträd.

Munkskor passar nästan alla
Munkskor är både moderna och klassiska, formella och lediga, personliga och stilrena. Med så mångsidiga skor är du nästa garanterad att hitta ett par som passar dig, oavsett vad din personliga stil är och vilket tillfälle du tänkt bära dem till.