Oxfords

Ett par oxfords passar alla
Alla modemedvetna män bör ha minsta ett par oxfordskor i sin skogarderob. Ett par stilrena oxfords är förvånansvärt mångsidiga och passar vid de flesta formella tillfällen.

Tidlösa klassiker för många tillfällen
Det sägs att din outfit står och faller med dina skor, så vad kan då vara en bättre modeinvestering än ett bra bekväma läderskor? Oxfords har varit en väsentlig del av det manliga skomodet sedan mitten på 1800-talet. Trots den långa tiden sedan de först skapades så har de inte gått ur tiden, snarare tvärtom, oxfordskor är mer relevanta idag än någonsin tidigare. De är perfekta skor till kostym och passar till de flesta typer av formell eller semi-formell klädsel. Ett par svarta oxfordskor kan mycket väl vara de mest mångsidiga finskor du någonsin kommer att köpa; oavsett om du ska på jobbintervju, bröllop, cocktailfest, dejt eller begravning ger oxfordskorna ett stilrent och passande uttryck.
•Klassisk modell
•Fulländar din outfit
•Passar många typer av tillställningar
•Blir inte omoderna
•Ett måste för den modemedvetna

Vilken typ av oxfordsko passar dig?
Det finns många typer av oxfords, men alla har så kallad stängd snörning. Cap toe-modellen har extra läder över tårna och hälen, de är mycket vanliga och är också något mindre formella än andra oxfordskor. Wingtip-modellen har broguemönster på sidorna. De är något mer formella än cap toe. Wholecut-modellen är gjorda i ett enda stycke. De är eleganta och har blivit mycket populära de senaste åren. Ibland har de broguemönster vilket gör dem mindre formella. Plain-modellen har bara två delar, vamp-delen och häl-delen. De är klassiska skor som passar både till frack och smoking.

Regelbunden rengöring och skoblock
Rengör och putsa dina oxfords ofta. Skoblock är nödvändiga om du vill att dina skor ska hålla, de drar ut överflödigt fukt ur lädret och ser till att skorna har rätt form när de torkar. De bästa skoblocken är i obehandlat cederträ och har delad tå och full häl. Om dina skor har blivit blöta så fyll dem med hopknycklat tidningspapper och låt dem torka långsamt. Byt ut tidningspappret mot skoblock innan de har torkat helt.

Oxfords för alla tillfällen
Klassiska oxfords av hög kvalitet kan du njuta av livet ut, förutsatt att du tar väl hand om dem. De passar till nästan alla formella tillfällen och de olika modellerna ger dig chansen att uttrycka din personliga stil. Detta är en typ av sko som ingen man bör vara utan!