Vinterskor

Vinterskor Herr


På Man of a Kind har vi ett stilsäkert utbud för att du ska kunna klä dig oavsett årstid. Ett par vinterskor är ett måste i var mans garderob, i alla fall om man ska klara av den svenska vinterns oförutsägbara svängningar. Man bör försäkra sig om att man har ett alternativ både för kalla och snöiga dagar såväl som för blöta dagar när slasket är som värst. Därför kan det vara bra att se över vilket material skornas yta är i och om den har blivit behandlad eller inte. Sulan spelar också stor roll och en grövre sula brukar klara kyla och väta bättre. Fodrade vinterskor har en värmande egenskap medan tunnare skor passar bättre på tidig höst eller sen vår.

Vinterskängor och vinterstövlar


Behöver du ett par riktigt rustade vinterskor så rekommenderar vi ett par vinterkängor för herr. Bally är ett märke som är känt för deras värmande vinterkängor med en grov, vattentät sula som gör vintern till en behaglig årstid. I dessa fryser man sällan då de är rejält fodrade. Vill man vara lite mer uppklädd kan man inställer välja ett par fodrade mockakängor som alternativ. Vanligtvis är vinterkängor enfärgade i mörkare färger som t.ex. svart, beige eller brunt som enkelt kan matchas med dina övriga vinterkläder. Vissa kängor har en sportigare stil med snörning, som t.e.x. Moncler’s kängor, medan andra har en dragkedja eller resår vid vristen.

Vinterboots


Beroende på vädret där just du befinner dig kan det krävas mer eller mindre rustade vinterskor. Ett par ofodrade boots kan gott och väl räcka om vädret tillåter men ska du röra dig i kyligare väderlek bör du välja ett par rejält fodrade vinterboots.

Ta hand om dina vinterskor


För att vinterskorna ska hålla längre är det viktigt att ta hand om de och behandla materialet på rätt sätt för att de ska hålla så länge som möjligt. Med rätt skovård har du ett par kvalitetsskor som håller i många år. Beroende på material så finns det olika typer av produkter som bör används. För vård av mockaskor finns det en del saker man bör tänka på. Generellt bör man först rengöra skon, sedan impregnerar den så att den skyddas bättre mot väta och smuts. Detta bör man göra minst en gång per säsong. Beroende på material kan man också använda en skokräm för att lädret ska hålla sig mjukt. Tillslut kan man putsa upp skon, om det är läder, med hjälp av en putsduk.